Delavie

delavie
delavie

5 tipp az immunrendszerünk megerősítésére

Bár, a média egyre inkább igyekszik velünk elhitetni, hogy az influenza megelőzésének egyetlen módja az, ha beoltatjuk magunkat ellene évről évre, valójában számtalan módja létezik annak, hogy immunrendszerünket természetes módon megerősítsük.

Nézzünk ebből néhányat:

1. Talán az első javaslatunkat nem is olyan nehéz télen betartani, hiszen ilyenkor valahogy jobban esik az alvás. Mégis azt kell, hogy mondjuk, hogy tudatosan figyeljünk oda, hogy elegendő időnk jusson alvásra. A kialvatlanság ugyanis az immunrendszerünk gyengítéséhez vezet előbb-utóbb.

2. Ha orvoshoz kerülünk, gyakran hallhatjuk, hogy a stressz okozza a szervi problémáinkat. És, ez valóban így is van, hiszen a fokozott stresszben élő emberek gyakrabban betegednek meg. Ezért, mi ne terheljük túl magunkat, kerüljük a stresszt, vagy ha ez nem megoldható, akkor használjunk különféle meditációs, relaxációs technikákat ennek levezetésére.

3. Mozogjunk, de nem mindegy, hogyan. Mai világunkban túlságosan sok időt töltünk zárt helyen, sokszor a számítógép előtt görnyedünk naphosszat. Tudnod kell, hogy a mozgáshiány is gyengítheti az immunrendszert. A sok lehangoló gondolat helyett keressünk egy mozgásformát, ami segít kikapcsolni a zakatoló elméből, a monoton hétköznapokból. Választhatjuk a jógát, hogy elcsendesedjünk, valamilyen táncformát, hogy újra lelkesedjünk, s örüljünk az életünknek, mint a gyermekek. Sőt belevághatunk egy akrobatikus sportba is, amire mindig is vágytunk. Ha pedig úgy érzed, hogy fizikailag képtelen vagy bármilyen sportra, akkor legalább sétálj naponta 20-30 percet a friss levegőn! Így is sokat teszel az egészségedért.

4. Sokan tisztában vannak vele, mégsem figyelnek kellőképpen oda, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszanak, pedig a kiszáradás (dehidratáltság) számos betegség forrása lehet. Fontos, hogy ez a folyadék elsősorban víz legyen, ebből is a szénsavmentes változatot válasszuk. Legjobb a forrásvíz vagy a tisztított víz.

5. Valószínűleg, abban egyetérthetünk, hogy a megváltozott körülmények hatására ma már elengedhetetlen, hogy rendszeresen fogyasszunk valamilyen étrendkiegészítőt. A téli időszakban erre még fokozottabban szükségünk van immunrendszerünk megerősítése céljából. Míg régebben kizárólag a különféle a kapszulák képezték az egészséges életmód részét, addig ma már a szükséges vitamin mennyiséget különféle italok formájában is bevihetjük a szervezetünkbe. Nagy előnyük a kapszulákkal szemben, hogy sokkal rövidebb idő alatt szívódnak fel, így gyorsabb hatást lehet velük elérni. Tudtad, hogy létezik ma már olyan vitaminital is, ami több mint 1000 mg C-vitamint tartalmaz? Ha kipróbálnád nézd meg itt, hogy mi van a DeLaVie nevű italban a C-vitamin mellett!