Esküvői fotós keresés – ne várj vele! – FotoBese.com

Esküvői fotós keresés – ne várj vele! – FotoBese.com
5 (100%) 6 szavazat

Esküvői fotós kincs lehet az ifjú párnak

esküvői fotós
esküvői fotós

Tisztában lehetsz vele, hogy egy esküvő leszervezése hatalmas feladat. Sokan ezért esküvőszervezőt bíznak meg ezzel a feladattal. Csakhogy azok a párok, akik maguk szervezik és bonyolítják le az esküvőjüket, rengeteg problémával találják szembe magukat. Ebből az egyik az esküvői fotós megkeresése és kiválasztása.

Első blikkre ez a dolog egészen egyszerűnek tűnik, ne legyen drága, érjen rá és csináljon szuper képeket. Azonban mégsem ennyire egyszerű ez a dolog, ha jobban is elgondolkozol rajta. Az esküvői fotóst kiválasztani nem is egyszerű. Az egyik mikor megtalálod, mikor már hallottál róla, és amikor ajánlják az ifjú párnak megbízható esküvői fotóst. A másik, amikor magatok keresik a számukra legideálisabb szakembert. Mindkét verzióban van jó és rossz dolog is. Nem biztos, hogy az az esküvői fotós, aki mondjuk a barátaik esküvőjén fényképezett 10 éve, az a fiatal pár ízlésének is megfelel. Érdemes kiállni a saját, egyéni elképzelésed mellett, így elkerülhetőek a csalódások. Ha ajánlják, ha nem mindenképpen érdemes megnézni a fotó galériákat, a szóba jöhető fotósok által készített képeket. Javasolt utána nézni a szakmai véleményeknek, elismeréseknek, díjaknak is. Illetve nézd meg vannak –e esküvői témában szakmai írásai. Ha leszűkült a kör két-három fotográfusra, akkor a személyes beszélgetések során világossá válik, hogy működik-e a kölcsönös kémia. Olyankor kiderül, hogy van-e a kommunikációban zökkenés, elbeszélnek-e egymás mellett, vagy értik egymást a felek. Profi hozzáállás, ha az esküvői fotós nyitottan, segítőkészen áll rendelkezésetekre, és ha bármilyen szakmai kérdésre pontosan tud válaszolni (lehet ez a zenekartól a ceremóniamesterig bármi). Ne veszítsük szem elől, hogy ez is egy szolgáltatás, ezért fontos hogy egy jó esküvői fotós valóban kiszolgálja az ifjú pár igényeit az előre megbeszéltek szerint. Javaslatot tehet a stílusra vonatkozóan, mégis alá kell vetnie magát a megrendelők igényeinek. Tanácsos az esküvői fotós technikai hátteréről is. ha nem modern eszközökkel dolgozik, akkor ez tükröződni fog a képeken is. Érdeklőd meg mi van, ha kell tolni a fotózást rossz idő miatt. Egy másodállásban dolgozó nemet mond erre, hiszen csak hétvégén ér rá, a profi megfogja neked tenni akár hétfő reggel is!

Fontos még a garancia vállalása és pontosan megbeszélni, hogy mi is lesz benne az árban. Egy jó esküvői fotós akár már egy évvel a kiszemelt nap előtt le kell foglalni, hiszen a nyári, felkapott hónapokban kétséges, hogy találunk szabad szakembert. Egy rutinos, szakmailag felkészült esküvői fotós nem hozható zavarba azok a kérdésekkel sem, ha az ifjú pár tőle kér segítséget a ceremóniamester vagy zenekar kiválasztásakor. Amennyiben mindezek megvalósulnak, gyanítható, hogy valóban szakmailag és emberileg hozzáértő, esküvői fotózásban rutinos és profi emberre támaszkodhat a fiatal pár életük nagy napján, és hogy örömmel fogják visszanézni az ott készült fényképeket évek, vagy évtizedek múltával is.