Esküvői fotós keresés – ne várj vele! – FotoBese.com

Esküvői fotós keresés – ne várj vele! – FotoBese.com
5 (100%) 6 szavazat

Esküvői fotós kincs lehet az ifjú párnak

esküvői fotós
esküvői fotós

Mindenki tisztában van vele, hogy egy esküvő leszervezése nem kis feladat. Sokan ezért esküvőszervezővel dolgoznak. Csakhogy azok a párok, akik maguk szervezik és bonyolítják le az esküvőjüket, rengeteg megoldandó problémával találják szembe magukat. Ebből az egyik az esküvői fotós kiválasztása.

Első ránézésre a dolog egyszerűnek tűnik, ne legyen drága, érjen rá és csináljon szuper képeket. Ám mégsem ennyire egyszerű a kérdéskör, ha egy picit jobban is elgondolkoznak rajta. Az esküvői fotóst kiválasztani nem is egyszerű. Az egyik variáció, amikor ajánlanak az ifjú párnak megbízható esküvői fotóst, a másik, amikor a házasulandók maguk keresik a számukra legideálisabb szakembert. Mindkét verzió rejt buktatókat. Nem biztos, hogy az a fotós, aki mondjuk a barátaik esküvőjén fényképezett 10 éve, az a fiatal pár ízlésének is megfelel. Érdemes kiállni a saját, egyéni elképzelések mellett, így elkerülhetőek a csalódások. Ha ajánlják, ha nem mindenképpen érdemes megnézni a galériákat, a szóba jöhető fotósok által készített képeket. Javasolt utána nézni a szakmai véleményeknek, elismeréseknek, díjaknak is. Ha leszűkült a kör két-három fotográfusra, akkor a személyes beszélgetések során világossá válik, hogy működik-e a kölcsönös szimpátia, az összhang. Olyankor kiderül, hogy van-e a kommunikációban zökkenés, elbeszélnek-e egymás mellett, vagy értik egymást a felek. Profi hozzáállás, ha egy fényképész nyitottan, segítőkészen áll a házasulandó pár rendelkezésére, és ha bármilyen szakmai kérdésre pontosan tud válaszolni. Ne veszítsük szem elől, hogy ez is egy szolgáltatás, ezért fontos hogy egy jó esküvői fotós valóban kiszolgálja az ifjú pár igényeit az előre megbeszéltek szerint. Ajánlatot ugyan tehet a stílusra vonatkozóan, mégis alá kell vetnie magát a megrendelők igényeinek. Tanácsos az esküvői fotós technikai hátteréről is érdeklődni pár szóban, hiszen annyi minden közbe jöhet és alakulhat úgy az időjárás, hogy egy kintinek szánt fényképezkedést bent kell lefolytatni szakszerű megvilágítással. Vagy ha kell eltolni rossz idő miatt.

Fontos még a garancia vállalása és pontosan megbeszélni, hogy mi is lesz benne az árban, mennyi kép, videó. Egy jó esküvői fotós akár már egy évvel a kiszemelt nap előtt le kell foglalni, hiszen a nyári, felkapott hónapokban kétséges, hogy találunk szabad esküvői fotóst. Egy rutinos, szakmailag felkészült esküvői fotós nem hozható zavarba azok a kérdésekkel sem, ha az ifjú pár tőle kér segítséget a ceremóniamester vagy zenekar kiválasztásakor. Amennyiben mindezek megvalósulnak, gyanítható, hogy valóban szakmailag és emberileg hozzáértő, esküvői fotózásban rutinos és profi emberre támaszkodhat a fiatal pár életük nagy napján és hogy örömmel fogják visszanézni az ott készült fényképeket évek, vagy évtizedek múltával is.