Gyógyteák hatásai

gyógyteák hatásai
gyógyteák hatásai

Gyógyteák hatásai, avagy mi fán terem a gyógyulás

Mi, ‘beton-dzsungelben’ felnőtt generáció a kamilla, hársfa, citromfű, borsmenta, és még 1-2 gyógyszertárban beszerezhető gyógyteákon kívül többről nem is hallottunk. Szerencsére nem is volt erre szükség, nem voltunk betegesek, egy kis náthára meg ez is elég! De amikor kiderül, hogy Chron beteg /vastagbél gyulladás/ van a családban és nem használnak a drága gyógyszerek, csak fogy és fogy az ember, mert semmi nem marad meg benne, valóban fűben-fában keresni kezdtük az orvosságot.

De mit tud a kisember a gyógyteák hatásáról? Megkérdezi a szomszédot? A barátnőt? A patikust? Vajon ami nekik bevált az jó lesz nekünk is? Nézzünk utána az interneten?

Egy véletlen folytán, a Facebook-on találtunk Gyuri Bácsi gyógyteáira és megdöbbentett, hogy ennyi -féle gyógyteával és ilyen tudással rendelkezik! Írtunk is neki rögtön, hogy tud-e ajánlani valamit. Nagyon kedves, segítőkész volt és gyógyteát is javasolt. Hogy milyen teát? Diólevél.

Persze, hogy van egy hatalmas diófánk és éppen télen lenne szükségünk a levelére! Milyen csodálatos fa! Azon kívül, hogy minden évben begyűjthetjük a termését a leveléből kiváló gyógytea készíthető!

-Mint utóbb kiderült, a szép egészséges leveleket június közepe és július vége között kell leszedni, tisztára mosni és szellős, árnyékos helyen kiszárítani. Zárható üvegben lehet tárolni. 6 hetes kúrát javasoltak a diólevél forrázatból minden reggel éh gyomorra, aztán 6 hét szünet és lehet ismételni.

Köztünk szólva, kissé kételkedtem a gyógytea hatásában, de tévedtem! Valahogy sikerült helyreállítani a bélbolyhok működését, megszűnt a hasmenés és a fogyás.

De ez csak egy a gyógynövények tárházából, és egy a sok közül, amire használható a diólevél gyógytea. Például: zsíros haj, fogínygyulladás, májbetegségek, körömgyulladás stb.